10 Mart 2010 Çarşamba

Sebzeli Pilav



Malzemeler:

-3 su bardağı pirinç

-1 su bardağı mısır (konserve)

-1 su bardağı bezelye (konserve)

-1 demet dereotu

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 adet kuru soğan

-Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder