![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEhe3Fvw8dDDOC3visNNDYq1kodzdsbPQFx5YXJHLZ_BCMe6VSyb2ONnnQGWzEUdeRiJvjari4aGhV7mQSKamPpNYUPCCH_dOLP-ZhL2oKDdsNwuQAD2U4GP28LRRZE6vWlHtUVy3DLku9/s320/sebzeli-pilav-300x215.jpg)
Malzemeler:
-3 su bardağı pirinç
-1 su bardağı mısır (konserve)
-1 su bardağı bezelye (konserve)
-1 demet dereotu
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet kuru soğan
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.
Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder