10 Mart 2010 Çarşamba

Rus Salatası


Malzemeler:
-2 adet havuç

-1 su bardağı bezelye

-Elma büyüklüğünde 1 patates(ya da acil yapılacaksa hazır satılan ganitürde kullanalabilir)

-200gr. kadar salatalık turşusu

-1 çaybardağı mayonez(isteğe göre artırılabilir)


Hazırlanışı:
Salatalık turşularını cacık yapar gibi küçük doğrayalım.Patatesleri ve havuçları soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz bezelye ile birlikte haşlıyoruz.Hazır garnitür kullanacaksanız direk suyunu süzüp kullanırsınız ki bende tavsiye ederim evde hazırlananla aynı maliyete geliyor. Hazırladığımız garnitür ve turşuyu birbirine çukur bir kapta karıştırıyoruz, daha sonra mayonezini de katıp iyice karıştırıyoruz.isteğe göre tuz atılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder