3 Mart 2010 Çarşamba

Puf Böreği




Malzemeler


-2.5 bardak un

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı karbonat

-2 kaşık yoğurt1 yumurta(küçükse 2 tane)


içi için;çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir, patates, kıymalı harç kullanabilirsiniz.


Hazırlanışı


Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun.5 dakika bekletin.Küçük ve çok ince olmayacak şekilde açın.Resimde boyutunu ve kapatma şekillerini göreceksiniz.İç harcınızı koyun kenarlarını çok iyi kapatın veya benim gibi ruletle kesin.Bol sıvı yağda kızartın yalnız çok çabuk kızarıyor yanından ayrılmayın.Kızaran börekleri tabağa alın. Bu börek bol yağda kızarmasına rağmen hiç yağ çekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder