3 Mart 2010 Çarşamba

Gül Böreği


Malzemeler

-3 adet yufka

-200-250 gram kadar ezilmiş beyaz peynir

-2 su bardağı süt

-1 adet yumurta

-Yeteri kadar margarin(margarin istemeyen süte 1 çay bardağı sıvı yağ eklemeli aksi halde kuru olur.)

Hazırlanışı

Sütü ve yumurtayı çırpın.Yufkaları ortadan ikiye kesin.Sütlü karışımı yufkaya fırça yardımıyla sürün.Geniş kısma peyniri koyun arasına ufak 2 parça margarin kesin.Rulo şeklinde sarın.Rulo şeklindeki yufkayı kendi etrafında dolayıp uç kısmı alt tarafa doğru sıkıştırın.Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapın.Gül böreklerinizin üstüne kalan sütlü karışımı sürün.Ufak parça margarin koyun.Susam ve çörek otu serpin.220 derecede kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder